Aamuaurinko nousi

    -Hei kulta! Erica huudahti ja nousi halaamaan vaaleaa miestä, joka käveli hymyssä suin tytön viereen.
    -Hei Erica. Oletteko sinä ja ihastuttavat seuralaisesi valmiita häipymään? Olen varannut meille ravintola Ziziusta paikat, kaikille viidelle, mies sanoi ja katsoi vihaisesti Orlandoon, kuin tämä olisi jotain aivan muuta kuin mitä oli.
    -Ihanaa kulta! Erica huudahti ihastuneena.
    -Hetkonen... Emme me voi vain lintsata ja..., Ebony huudahti, mutta Erica oli jo tarttunut tyttöä kädestä ja veti tätä mukanaan pitäen toista kättä Patrickin kädessä.
    -No niin kaunokaiset..., Patrick sanoi ja läväytti aimo hymyn Ebonylle. -Nyt vietetään oikein kunnon perjantai-ilta! Minä maksan..., mies naurahti ja veti tytöt mukanaan pois puutarhasta murjottava Orlando ja hämmentynyt Gatar perässään.

Aamuaurinko nousi

Ravintola Zizius oli äärimmäisen tasokas ravintola. Aamusta alkuiltaan se toimi lähinnä seurustelu- ja gourmet-ruokapaikkana ja loppuillasta sen tyyli muuttui yökerhomaiseksi. Se oli kallis paikka, jossa kävi Prometheus aseman kermaa. Erica ei olisi voinutkaan kuvitella Patrickin vievän heitä minnekään muualle.
    -No niin, arvon neidot, mitä saisi olla? Patrick kysyi heidän istuttua suuren pöydän ääreen.
Saatuan alkudrinkit nenänsä eteen, Ebony tarkkaili jälleen uteliaana ympäristöään. Valtava sali oli valaistu himmeästi ja paikka oli tulvillaan romantiikkaa. Katonrajassa näkyi kuitenkin korkealle nostetut peilipallot, jotka myöhäisen illan tullen laskettiin alemmas. Silloin olisi romantiikka kaukana ja paikka sykkisi elämää.
    -Hoi Len! Patrick huusi kauempana olevalle ystävälleen, säikäyttäen toisella puolellaan istuvan Ebonyn.
    -Patrick! Leniksi kutsuttu mies sanoi tyynesti ja asteli kohti pöytää.
Len oli varsin tavallisen näköinen nuori mies eikä hän ollut tytöille entuudestaan varsin tuttu.
    -Tytöt, tässä on ystäväni Len Miller, Patrick esitteli. -Len. Tässä on tyttöystäväni Erica Fontrel ja hänen ihastuttava sisarensa Ebony. Sekä Gatar Guatl ja Orlado, jonka sukunimeä en juuri nyt muista...
    -Boomer, Orlando mutisi.
Len kätteli jokaisen kohteliaasti ja istahti heidän seuraansa. Kukaan ei oikeastaan pistänyt miehen läsnäoloa pahakseen, sillä tämä oli kohtelias ja hauska. Hän sai tytöt nauramaan kun säikähti ohitseen vipeltänyttä meleekkiä.
    -Meleekit! Hän kirosi nauraen. -Ihme ettei kukaan ole jäänyt heidän alleen.
    -Uskoisitteko että niidenkin tuntivauhti voi olla parhaimmillaan 120 kilometriä tunnissa? Patrick sanoi hyvin tietäväisen oloisena tiedon mikä oli kaikille lähes itsestään selvyys.
Meleekit olivat pitkiä ja ihmisen kaltaisia neliraajaisia otuksia. Ne olivat järjestäen langanlaihoja ja heidän ihonaan oli panssarinomainen suomukerros, jonka värit vaihtelivat vihreän eri sävyistä sinisen eri sävyihin. Raajat olivat varsin pitkät verratuna muuhuun ruumiiseen. Ne olivat kuuluisia juuri tuosta nopeudestaan ja siksi niitä käytettiin planeetoilla ja asemilla lyhyiden matkojen lähetteinä. Tosin vain varakkailla oli varaa käyttää meleekkiä, sillä nämä eivät suinkaan olleet mitään orjia, vaan perivät korkeaa hintaa palveluksistaan. Meleekit olivat myös varsin puheliaita ja tämä sai monien hermot kiristymään meleekkien seurassa.
Ebonyn huomio kuitenkin kiinnityi meleekistä aivan johonkin muualle. Varsin omituinen parivaljakko kiinnitti tytön huomion. Tumma ja pitkä mies oli selvästi drak'hionialainen. Sen näki hänen ilmeestään ja eleistään. Lihaksikas olemus oli jykevä ja pörröiset tummat hiukset antoivat vaikutelman poikamaisuudesta. Omituista Ebonyn mielestä oli se, että miehen toveri oli selvästi andromedalainen. Drak'hionialaiset olivat vain varsin vähän tekemisissä muiden kun omiensa kanssa. Andromedalaisella miehellä oli pitkät vaaleat hiukset ja hän oli keskivertoa andromedalaista pidempi. Nopeasti Ebony arvioi miehen pituudeksi noin 195cm, mutta vaalea mies jäi silti drak'hionialaista lyhemmäksi.
    -Siinä onkin outo kaksikko, Len Miller sanoi lukien Ebonyn ajatukset.
Jokaisen pöydässä olevan huomio kiinnityi kauempana olevaan kaksikkoon.
    -Keitä he ovat? Ebony kysyi uteliaana.
    -Santar on tuo andromedalainen ja tuo drak'hionialainen on nimeltään Ardan, Len selosti. -Kukaan täällä ei oikeastaan tunne heitä, mutta minulla on sellainen tunne että heistä olisi hyvä pysyä erossa.
    -Tottakai, Ebony sanoi tuhahtaen. -Minulla ei ole aikomustakaan ryhtyä kaveeraamaan drak'hionialaisen kanssa...
Siinä vaiheessa Erica virnisti ja kohotti kulmiaan sisarelleen.
    -Kukapa haluaisi drak'hionlaisten kanssa olla missään tekemisissä? Patrick mumisi ahtaessaan suunsa täyteen lohta.
Erica ei voinut olla huomaamatta kuinka Ebony seurasi katseellaan jonkin aikaa tuota komeaa drak'hionlaista miestä.
    -No niin, mitäs te typyt olette tehneet tänään? Patrick aloitti uuden keskustelun.
    -Emme oikeastaan mitään erikoista..., Erica aloitti.
    -Emme ehtineet kun sinä pakotit meidät lintsaamaan, Ebony mutisi vieläkin hieman harmistuneena.
    -Mutta ihan vapaaehtoisesti te minua seurasitte, Patrick sanoi ja hymyili Ebonylle.
    -Toiset seurasivat, toiset eivät..., Orlando mumisi ja Patrick vilkaisi poikaan taas kuin halpaan makkaraan.
    -No niin, jospa sitten tilasin toisen viinipullon. Tänä iltana me juhlimme, Patrick naurahti ja kohotti viinilasinsa Lenin kanssa.
    -No mitäs me juhlimme? Erica halusi tietää pidellessään viinilasiaan kädessään.
    -Minusta on juuri tehty perheyrityksemme varatoimitusjohtaja, ja kun ukosta (tällä Patric viittasi isäänsä) aika jättää niin minusta tulee koko roskan johtaja! Patrick naureskeli ja suuteli Ericaa.
    -Todella mahtavaa. Koko seuraava sukupolvi saakin henkäistä rauhassa kun sinusta tulee uusi johtaja tietotekniikan hienoimpaan yritykseen, Ebony sanoi naama peruslukemilla.
    -Tottakai, kultaseni. Ja minun tuleva vaimoni tulee olemaan todella rikas nainen... Patrick nauroi ja suuteli uudestaan Ericaa samalla vinkaten silmää Ebonylle, joka vetäisi viinilasillisen naamaansa yrittäen olla huomamatta Patrickin eleitä.
Len Miller naureskeli Patrickin esitykselle ja kaatoi lisää viiniä Ebonyn lasiin.
    -Olen kuullut että sinä ja Erica olette myös aika rikkaita..., Len sanoi Ebonylle ja lähestyi tätä.
    -Tulemme toimeen, Ebony sanoi ja siemaisi viiniään.
    -Niin varmasti. Olette varmaankin koko Prometheuksen aseman rikkammat..., Len naurahti ja kaatoi jälleen lisää viiniä Ebonylle.
    -Tuota minulle taitaa jo riittää..., tyttö yritti vastustella mutta Len kaatoi aina vain lisää, ja Ebony joi.
    -Kultaseni... Patrick aloitti.
    -Niin rakas?
    -Minun täytyy nyt mennä hieman asioille, mutta Len hoitaa teitä oikein hyvin. Minä tulen takaisin ihan muutaman tunnin kuluttua...
    -Mutta Patrick..., Erica mutristi huuliaan loukkaantuneen näköisenä.
    -Tiedän, minä lupasin, mutta on pakko mennä. Isällä on jotain papareita allekirjoitettavana, ethän halua että menetän paikkani yhtiössä..., Patrick sanoi ja sipaisi kevyen suudelman Erican otsalle.
    -En tietenkään Patrick, Erica hymyili ja Orlandoa alkoi jo oksettaa.
    -No niin näemme sitten muutaman tunnin kuluttua, Patrick naurahti ja häipyi omille teilleen.
Erica jäi hieman orvon oloisena istumaan paikoilleen ja ryysti viiniä lasistaan huimaa tahtia. Hän oli tuntenut Patrickin jo vuosia, mutta he olivat seurustelleet nyt vasta muutaman kuukauden. Muutama viikko sitten Patrick oli alkanut unohdella lupauksiaan ja hän oli alkanut olla paljon töissä. Ericaa ärsytti miehen menot, mutta hän ei voinut niille mitään.
    -Ei Len, ei kiitos en tosiaankaan halua enempää.
    -Mutta Ebony pieni, tottakai juomme pullon tyhjäksi. Sitten voimme vaikka mennä meille tai teille jatkoille, Len naureskeli hyväntuulisena yrittäen suudella Ebonya.
    -Ei kiitos Len, minä taidan nukkua ihan yksin omassa sängyssäni tänä yönä, Ebony naurahti.
    -Et voi olla tosissasi, Len vastusteli hymyilleen ja katseli rohkeasti Ebonya.
    -Usko tai älä, kyllä minä olen, Ebony vakuutti ja siirtyi hieman kauemmas istumaan Lenista.
Ebonyn huomio kiinnittyi jälleen aiemmin mainittuun kaksikkoon. Ardaniksi nimetty drak'hionlainen lähestyi heidän pöytäänsä, lähinnä siksi että se oli niin lähellä baaritiskiä. Ebony huomasi silmäkulmastaan Erican katseen kiinnittyneen samaan kaksikkoon.
    -Mitäs sinä tuijotat? Drak'hionlainen mies kysyi Ebonylta saaden tytön kiinni tuijottamisesta. -Etkö sinä ole ennen miestä nähnyt?
Ebony karahti punaiseksi ja kiinnitti katseensa nopeasti viinilasiinsa ja pyöritteli sitä välinpitämättömän oloisena.
Hiljaisuus pöydässä oli kerrassaan painostava ja Erica alkoi pureskella kynsiään. Orlando katseli ympärilleen ja Gatar hymyili itsekseen. Len siirtyi suojelunhaluisesti lähemmäs Ebonya.
    -Vastaa, mies sanoi lujalla äänellä. -Minä olen tottunut siihen että minulle vastataan kun minä jotakin kysyn!
Ebony katsahti hämmästyneesti mieheen. Hän tiesi että drak'hion miehet olivat kiivaita ja heidän yhteiskunnassaan ei naisia paljon arvostettu, mutta ihan tällaista hän ei osannut odottaa.
    -Ja minä olen tottunut siihen että minulle puhutaan sivistyneesti eikä huutamalla, Ebony sanoi ja hymyili.
Drak'hionlaismiehen katse oli näkemisen arvoinen todella. Se oli ensin hämmästynyt, sitten jopa hiukan ihaileva, mutta lopulta erittäin raivostunut. Ebony oli varma, että mies olisi käynyt hänen kimppuunsa ellei hänen vaalea andromedalaisystävänsä olisi rauhoitellut miestä.
    -Rauhoitu Ardan, mies sanoi hiljaisella äänellä. -Hän on vain nainen, joten miksi vaivaudut?
Ardan tuhahti itsekseen ja hillitsi sitten itsensä suurella vaivalla. Miehellä oli kuitenkin ilmeinen pakko saada viimeinen sana sanottua.
    -Jos et kuullut etten huutanut, niin se ei ole minun ongelmani, Ardan sanoi myrkyllisellä äänellä Ebonylle. -Oletin vain että älykkyytesi riittää vastaamaan esitettyyn kysymykseen.
    -No minä voin vastata jos se sinulle on niin tärkeää, Erica sanoi turhautuneesti. -Kyllä me olemme aiemminkin miehiä nähneet, mutta emme noin huonotapaista!
Kun andromedalainen mies kääntyi katsomaan Ericaa, tytön niskakarvat nousivat pystyyn ja iho meni kananlihalle. Suurimpana syynä oli miehen hohtavan punaiset silmät.
    -Oletko ihan varma? En kutsuisi ihmismiehiä miehiksi, mies sanoi silmät kiiltäen eikä Erica osannut vastata mitenkään sillä hän vain tuijotti ihastuksen ja pelonsekaisin tuntein miehen punaisena hohtavia silmiä.
Andromedalainen mies ja Ardaniksi kutsuttu mies liukenivat vihaisesti tuijottaen Ericaa ja Ebonya.

Aamuaurinko nousi

Aamuaurinko nousi